trabzon.org

Eylül 23, 2007

İtalyan fındık üreticileri bizi dava etmeye hazırlanıyor

Kategori: Yaşam — niord @ 8:41 pm

fındık

İtalya’da Vico Matrino Cappanica adlı fındık üreticileri kooperatifi üyesi Antonio Bagnaia, bu yıl da fındık fiyatlarının düşmesi halinde Türkiye’ye geçmişte olduğu gibi Avrupa Birliği nezdinde yeniden dava açmaya hazırlandıklarını söyledi.
Dünya’nın en büyük fındık üreticisi ve ihracatcısı olan Türkiye’ye incelemelerde bulunmak üzere gelen ve Türk fındık piyasasının bu yılki durumunu araştıran Antonio Bagnaia, Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı ile birlikte düzenledi.basın toplantısında şu açıklamayı yaptı:
“Türkiye’nin geçen yıl açıkladığı fındık alım fiyatı çok düşüktü. Bu fiyat bize çok büyük zarar verdi. Bu nedenle Türkiye hakkında AB’ye tazminat davası açtık. Çünkü bu fiyat bizim için yeterli değil. Bu yıl da aynı olumsuzluk yaşanırsa ve fındık fiyatları düşerse, Türkiye’ye yeniden AB nezdinde bir dava daha açacağız. Önceki davamız devam etmektedir. Bunlar Türkiye için iyi bir şey değil” .

Yorum Yok »

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemesi. Geri İzleme URL'si

Yorum Yapın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

WordPress üzerine kurulmuştur.