01/11/2009 - 03:14
Bordo-Mavili kulübün personeli dün sabah işe gittiğinde büyük bir şok yaşadılar. Çünkü tesislerin tümü adeta sular altındaydı.
Nuh Tufanı’na yakalanmış bir görüntüyle karşılaşan personel, özellikle Cemil Usta antrenman sahasının altından geçen su borusunun, patlaması, KTÜ’nün yanında bulunan derenin de taşmasıyla felaketin boyutlarının katlanmasına neden oldu. İş makineleri ve hem Belediye, hem de Valilikten yardımcı ekip istendi. Cemil Usta sahası sular altında kaldı ve kullanılamaz hale geldi. 2. ve 3 nolu saha da baskından nasibini aldı.
Maddi Hasar 500 Bin Lira’yı Buldu
Taşkın suları tesislerdeki ana binayı da bastı. Zemin kat sular altında kaldı. Yemekhane, mutfak ve bazı depolar ciddi zarar gördü. Sabahın erken saatlerinden itibaren su baskınını önlemek için gereken tüm çalışmalar başlatılırken, faaliyetler yoğun şekilde devam ediyor. Fakat felaketin maddi zararının da 500 bin lirayı geçtiğine işaret edildi. Bu yaşananlar karşısında çaresizlik sergilenirken, Cemil Usta idman sahasının onarılabilmesi için uzun bir süre çalışma yapılması gerektiğinin de altı çizildi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ni basan su ve taşkının yarattığı zarardan sonra Trabzonspor’da olağanüstü hal ilan edildi. Dün yapılması gereken bilgilendirme toplantısı da iptal edildi.